Најнови вести

Експертс за прв пат во Македонија ви претставува технологија ...

Експертс за прв пат во Македонија ви претставува технологија које се применува во светски рамки, алуминиумски цевки и приклучоци наменети за инсталации ...

Професионалноста е трајна вредност, нашата професионалност е на ваша услуга

 

 

...

Ние не ви нудиме само производ, ние ви нудиме решение

 

 

...

Нашата определба е постојано усовршување и конкурентност.

 

 

...

Застапување
 
Завојни безмаслени, воздушно и водено ладени D, DH&DHSR & Quantima
Завојни безмаслени, воздушно и водено ладени D, DH&DHSR & Quantima
Квалитетот на компримираниот воздух е критичен за многу апликации каде и најмалата капка на масло може да предизвика оштетување на производот или пак на опремата за производство.
Завојни безмаслени компресори на CompAir се изработени во неколку категории согласно потребите на крајниот корисник.

 

DH серија безмаслени завојни компресори 100% OIL FREE со водено подмачкување

Едностепени, со директен погон, максимална ефикасност и минимално одржување.

Водата се инјектира во завојниот пар за подмачкување, заптивање и ладење, со што овозможува ниски работни температури

Едноставна инсталација. Без ризик за контаминирање на компримираниот воздух, овозможен со систем за реверзибилна осмоза вграден во компресорот.

Ранг на компресори

 • ел. мотор од 15 do 110kW
 • капацитет од 2,01 до 18 m3/min
 • притисок 8 до 10 bar
 • ранг со регулација на брзината
 • водено и воздушно ладење
 

D серија безмаслени завојни компресори 100% OIL FREE – Guaranteed

Ранг на компресори

 • ел. мотор од 75 do 275kW
 • капацитет од 9,46 до 42,6 m3/min
 • притисок 8 до 10 bar
 • ранг со регулација на брзината
 • водено и воздушно ладење
 

Центрифугални безмаслени компресори Quantima

Напредна технологија на центрифугални компресори, иновативни и единствени, патентирани Q-drive  компресорски елементи, со еден вртечки дел кој ротира во магнетно поле со брзина од 60000 вртежи во минута.

Без запчаници, без масло, без контакт, без абење

 • ел. мотор од 150 do 300 kW
 • капацитет од 26,7 до 52,7 m3/min
 • притисок 5 до 8 bar
 

Клипни безмаслени индустриски компресори

V - Major серија

 • ел. мотор од 81 do 243 kW
 • капацитет од 15,1 до 92,7 m3/min
 • притисок 1,5 до 20,8 bar
 

V - Compact серија            

 • ел. мотор од 18,5 do 59 kW
 • капацитет од 2,76 до 12,3 m3/min
 • притисок 1,5 до 10,5 bar
 

R серија

 • ел. мотор од 45 do 110 kW
 • капацитет од 7,5 до 18,1 m3/min
 • притисок 4 до 12 bar
 
  Powered by Dejan Jovanovski