ПНЕВМАТИЧКИ АКТИВАТОРИ

Контролните елементи претставуваат јадро на пневматско коло во кое прецизноста и сигурноста можат да направат разлика.

 

Camozzi нуди комплетен асортиман на активатори, кадешто се вклучени мини-цилиндри и ISO-профил цилиндри кои се компактни, не’рѓосувачки, водени, без осовина, ротирачки, интегрирани со трансдуктор на позиција и грипери.

Целокупниот асортиман е комплетиран со приклучоци за фиксирање, сензори, водилки, сопирачи, кочници, амортизери и се’ што е потребно за оптимизација на нивната употреба во пневматското коло.

Широк асортиман на цилиндри со дијаметар од 6 до 250 mm и чекор од  5 до  6000 mm, со единечно или двојно дејство, со или без шипка, магнетски или немагнетски, ротирачки или неротирачки.

Цилиндрите може да се користат за бројни намени, како и за асептички средини, екстремно корозивни амбиенти и при високи температури.

Со цел да ги задоволи сите апликации, Camozzi го создаде C_Electrics, новиот оддел посветен на развивање на електрично активирање, предлагајќи решенија кои вклучуваат електромеханички цилиндри и оски со помошен мотор и приклучни компоненти, комбинирани во  конфигурабилни системи.

8
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
1
2
3
4
5
6
7
891011121314151617181920212223241234567