BONOMI

ВЕНТИЛИ ЗА ФЛУИДИ

BONOMI е италијанска група од три фабрики специјализирани за вентили:

  • Rubenitterie Bresciane произведуваат: топчести и *пеперутка* вентили; неповратни и еколошки вентили; фитинзи од месинг и челик (logo Rubenitterie Bresciane)
  • Valpres за специјални вентили; топчести вентили од нерѓосувачки челик; *пеперутка* вентили; вентили за масло и гас (Logo Valpres))
  • Valbia за пневматски и електро-активирани вентили (Logo Valbia)

Нивната главна дејност е производство на рачни вентили: топчести вентили, *пеперутка* вентили, тронасочни вентили, inox и PVC вентили, вентили за вода, воздух, гас, флуиди од хемиската индустрија-.

Дел од производната програма BONOMI се производите со пневматски активатори, во различни верзии, апликации за дозирање, во капацитети за третман на вода, прехрамбена индустрија итн.

Или, со електрични активатори за погони каде не е можно да се користи компримиран воздух, но има потреба од автоматски вентили.

Димензии на вентилите: 1/8” – 4”, или DN8 – DN600mm.

Програмата вклучува вентили за специјални апликации: Inox, PVC, за високи притисоци, и со ATEX сертификат за експлозивни средини.

Освен за вентили, Bonomi е и еден од најголемите производители на “press” фитинзи специјализирани за различни типови на флуиди, изработени од месинг, челик и инокс, за разни индустрии.

Линк: www.bonomi.it

8P0079
8P0079
8P0083
8P0251
1810
2500-N
3500-FG
3830-N
600104-600105
700000
703000
710000-713000
722000
730003
ATTUATORE-pag16
Bonomi-2
Bonomi-3
Bonomi-4
Bonomi-5
Bonomi-6
Bonomi-7
Bonomi–8
Bonomi-9
Bonomi-10
8P00798P00838P025118102500 N3500 FG3830 N600104 600105700000703000710000 713000722000730003ATTUATORE Pag16Bonomi 2Bonomi 3Bonomi 4Bonomi 5Bonomi 6Bonomi 7Bonomi–8Bonomi 9Bonomi 10