160 - 250 kW

L160 – L250

Фиксна и регулирана брзина L160 до L250
Слушајќи ги потребите и желбите на нашите клиенти и инкорпорирајќи ја најновата технологија и концепти за дизајн, CompAir испорача импресивен асортиман на компресори со поголема бесплатна испорака на воздух, нов компактен отпечаток, пониски нивоа на бучава, нов дизајн на разделен радијален вентилатор за ладење, нов контролер, и многу повеќе функции покрај тоа.

 • Проток: 6,54 до 47,98 m3/min
 • Притисок: 5 до 13 бари
 • Фиксна и променлива брзина
 • Достапно со опции со воздушно и водено ладење, како и опционално со интегриран ладилен сушач, топлиноизменувач.

Новиот опсег на CompAir со четири јадра ја балансира ефикасноста на двостепена со димензии на едностепенa компресорска единица.

CompAir го најави лансирањето на својот нов опсег на компресори со четири јадра од 110 до 250 kW, комбинирајќи ја најдобрата ефикасност на компримиран воздух во класата со мала големина и одржлив дизајн од еколошки аспект.

Палетата со четири јадра ги нуди сите можности на двостепен компресор, но со димензии на едностепен. Се ова им дава можност на бизнисите – кои можеби претходно немале достапен простор на лице место – да ги искористат можностите на технологијата во две фази. И кога ќе се споредат со претходните едностепени компресори во оваа големина од CompAir, новите модели се до 8 проценти поефикасни, нудејќи го најдоброто решение во својата класа.

Нашиот тим за апликативно инженерство, со седиште во производствената локација Simmern Center of Excellence во Германија, дизајнираше и изработи сосема нова, патентирана технологија која нуди најдобра енергетска ефикасност во својата класа. Тие развија модел со 2 степени со врвна ефикасност за компресори со фиксна и регулирана брзина со користење на новата технологија на компактниот двостепен вентилатор. Она што е уникатно во врска со овој дизајн е тоа што завојницата има 1 мотор и 4 ротори сместени во едно, полуинтегрирано куќиште. Ова се разликува од традиционалните двостепени компресори, обезбедувајќи компактен пакет со голема заштеда на енергија.

 • Премиум завојниот пар обезбедува висока доверливост
 • Автоматски систем за подмачкување на моторот за оптимална заштита
 • Ниски трошоци за инсталација благодарение на компактниот дизајн
 • Висок квалитет на воздух
 • Безбедно и економично работење
 • Одлична пристапност придонесува за ниските трошоци за одржување

Delcos XL иновативен компресорски контролер со екран на допир

Повеќејазичниот контролен систем обезбедува безбедно и доверливо работење и ги заштитува инвестициите на операторите со постојано следење на оперативните параметри кои се од суштинско значење за намалување на трошоците за сопственост. Delcos XL se е исклучително лесен за користење и самообјаснувачки. Со можност за прикажување на детална системска анализа во форма на тренд дијаграми и графикони, работните параметри може прецизно да се постават за да се зголеми ефикасноста.

Delcos xl compressor controller

Карактеристики и функции:

 • Почетната страница нуди моментален преглед на статусот на компресорот
 • актуелни дијаграми
 • Часовник во реално време за претходно поставување на компресорот
 • Старт / Стоп
 • Второ поставување на притисок
 • Дневник на историја на дефекти
 • Далечински управувач преку програмабилни влезови
 • Автоматско рестартирање по прекин на напојувањето
 • SD-картичка за складирање на различни карактеристики за извршување

Серијата L е стандардно опремена со iConn. iConn е паметна, проактивна услуга за следење во реално време која доставува длабинско и во реално време знаење за системот до нашите корисници на компримиран воздух. Овозможува точно планирање на производството и целосен мир на умот, генерирање увид и статистика кои ги одржуваат корисниците информирани за перформансите, а во исто време ги истакнуваат потенцијалните проблеми пред да станат проблем. Кликнете овде за да дознаете повеќе за iConn.

Со глобалниот пораст на цените на електричната енергија, трошоците за енергија на компримиран воздух се зголемија на дури 91% од вкупните трошоци за сопственост, а операторите треба итно да ја разгледаат ефикасноста на нивниот систем, вели Греам Рид, менаџер за производи за индустриски компресори во Европа на CompAir, кликнете овде за да прочитате повеќе.

AirEnd Cutaway Frame 6e

Сржта на овие најнови модели е новиот GD10-DS airend на CompAir, од каде палетата го носи името „FourCore“. Овој компактен, двостепен вентилатор користи четири брзини наместо три, за да обезбеди флексибилно прилагодување на брзината на роторот при низок и висок притисок, како и најдобри можни перформанси при различни притисоци на празнење и брзини на вратило. Новиот воздухоплов GD10-DS е полуинтегриран, со филтер за масло, вентили за проверка и температура и дистрибутивен систем сите интегрирани во пакувањето на воздухот. Ова резултира со помалку врски и цевководи, минимизирајќи ја веројатноста за протекување и овозможувајќи полесно сервисирање.

 

Еден од најмалите отпечатоци на пазарот на 2 фази подмачкани единици со масло
Основната придобивка од новата палета L160FC до L290FC е тоа што обезбедува многу поголема ефикасност од компресорите со една фаза, но доаѓа во германско инженерско пакување кое е со иста големина како него! Корисниците во различни индустрии имаат корист од неверојатен дизајн кој заштедува простор, кој нуди ефикасност и перформанси на следното ниво. Ве молиме изберете го табот Брошури за да прочитате повеќе во брошурата.

Со глобалниот пораст на цените на електричната енергија, трошоците за енергија на компримиран воздух се зголемија на дури 91% од вкупните трошоци за сопственост, а операторите треба итно да ја разгледаат ефикасноста на нивниот систем, вели Греам Рид, менаџер за производи за индустриски компресори во Европа на CompAir, кликнете овде за да прочитате повеќе.

Fourcore two stage compressors performance datasheet