ПНЕВМАТСКИ КОМПОНЕНТИ - Camozzi

Основана во 1964 во Бреша од страна на браќата Камоци (Camozzi), вистински пионери во тој сектор, во почетокот компанија, а денес група компании посветени на низа различни сектори, главно ориентирани на машински алати и предилници. Сепак, како главна дејност останува производството на пневматски компоненти, лоцирано во провинцијата Бреша, со две фабрики во Polpenazze и во Lumezzane, кои се гордост на компанијата со високиот степен на автоматизација и технологија.  Camozzi се гордее со своето производство со сертификати UNI EN ISO 9001 и UNI EN ISO 14001:2004, придржувајќи се кон безбедносните и еколошките стандарди и гарантирајќи широк спектар услуги: продажна мрежа која ја покрива цела Италија и силно присуство во странство со 21 огранок и 53 дистрибутери ширум светот; како врв на тоа, обезбедува и навремени пост-продажни услуги и програми за обука по мерка на клиентите.

Нивното производство вклучува комплетен асортиман пневматски компоненти кои се користат на полето на индустриската автоматизација: