Генератори за азот и кислород

Ефтино, сигурно и безбедно решение за средни до големи потреби за азот.

Oxywise нуди идеално решение со сеопфатен опсег на економични системи за генерирање на азот од компримиран воздух, што им овозможува на корисниците да ја произведат нивната вкупна побарувачка за азотен гас во нивните простории и под нивна контрола.

Во споредба со традиционалните методи на снабдување, генератор на азот на самото место е исклучително економичен со кратко време на враќање на инвестицијата – во многу случаи помалку од дванаесет месеци.

Што е генератор на азот и како функционира?

Воздухот што го дишеме е приближно 78 % азот и 21 % кислород, а мали количини други гасови, како неон и водород го сочинуваат останатиот 1%. Азотниот генератор е во состојба да произведе континуиран непрекинат проток на азотен гас од чист сув компримиран воздух. Користи јаглеродно молекуларно сито (CMS) каде кислородот и другите гасови во трагови се преференцијално се адсорбираат и азотот се дозволува да помине низ.

Систем со двојна комора

Екструдираните алуминиумски столбови се полни со јаглеродно молекуларно сито (CMS). Споени преку горен и долен колектор, столбовите исполнети со висока густина создаваат систем со двоен систем. По претходно поставеното време, контролниот систем автоматски ги менува столбовите. Едниот столб е секогаш во функција и генерира азот додека другиот се регенерира. За време на регенерацијата, кислородот што е собран во фазата CMS и влагата што е собрана во опционална фаза на интегрирана машина за сушење се исцрпени во атмосферата. Мал дел од излезниот азотен гас се шири во коритото за да се забрза процесот на регенерација.

Гарантирани перформанси

 • 100% функција и перформанси фабрички тестирани
 • Брзо враќање на инвестицијата
 • Значителните заштеди на трошоците за снабдување со боци или течност обезбедуваат типичен поврат на инвестицијата за помалку од 24 месеци
 • Контролата за заштеда на енергија Ecomode ја намалува потрошувачката на енергија за време на периоди на мала побарувачка
 • Одговара на секоја апликација
 • Максимален дизајнерски работен притисок од 16 barg достапен квалитет на дизајнот
 • Контролор за масовен проток – обезбедува правилен притисок и проток на примена
 • Интегрален кислороден анализатор – континуирано го мери и гарантира квалитетот на гасот
 • Гарантен вентил за чистота – автоматски осигурува дека гасот ги исполнува саканите спецификации
 • Далечинско следење – овозможува поврзување со сопственички системи за далечинско управување и контрола на генератор

Азотот се користи за широк спектар на индустриски апликации, вклучително и пакување во атмосфера за расипливи прехранбени производи. Се користи и за спречување пожари и експлозии во хемиски погони. Користењето висококвалитетен компримиран воздух за снабдување на генераторите, обезбедува долга и непроблематична услуга и гарантира оптимални перформанси.

Oxywise има сеопфатен опсег на системи кои вклучуваат сè што е потребно за да се постави систем за производство на азот на лице место. Воздушните компресори CompAir и пакетите за пред-третман вклучуваат адсорпциони сушачи и филтри за спојување за да гарантираат најквалитетно снабдување со воздух за генераторите. Гасот може да се произведува од вашиот постоечки систем со минимум дополнителен простор.

Вообичаените методи за снабдување со гас вклучуваат цилиндри со висок притисок, мини резервоари или садови за складирање. Генераторот Oxywise го прави работното место значително побезбедно за вработените, елиминирајќи ги безбедносните ризици поврзани со традиционалните методи. Во споредба со аутсорсинг залихите, производството на азот на лице место нуди поголема флексибилност и има значително влијание врз времето и трошоците.

Резиме на предностите:

 • Зголемена безбедност без потреба од складирање или ракување со боци со висок притисок
 • Намалено време на застој поради понудата на барање
 • Заштеда на трошоци по враќањето до 90%
 • Азот со висока чистота при постојан проток и притисок
 • Компактен дизајн за заштеда на простор
 • Флексибилен модуларен дизајн
 • Ниска цена на сопственост
 • Докажана висока доверливост