2 - 7.5 kW

L02 – L06

проток: 0,18 до 0,89 m³/min, компресори со низок шум од 10 бари, приемник монтиран со опции за фен за ладење.

За да се задоволат барањата на поединечните барања на клиентите, опсегот на компресори може да се комбинира со бројни опции за да се обезбеди сè, од самостоен компресор, монтиран ресивер или комплетна воздушна станица, вклучително и фен за ладење.

 • Проток: 0,18 до 0,95 m³/min
 • Притисок: 10 бари
 • Компресор со фиксна брзина со низок шум.
 • Достапни како самостојни, поставен на резервоар и верзии Airstation.

Моделите од 2 до 7,5 kW ги нудат следните подобрувања засновани на обемно истражување и развој во комбинација со повратни информации од клиентите:

 • Предности на новиот дизајн на завојните компресори од опсегот CompAir L02-L06:
 • Електричен мотор IP55, класа на заштита F
 • Ниско ниво на бучава
 • Автоматско затегнување на погонскиот ремен
 • Нова контролна табла C-Pro1.0 +
 • Истовремено ги прикажува притисокот, температурата на маслото и статусот на компресорот
 • Автоматско рестартирање по прекин на напојувањето
 • Интегриран модул за лесна контрола на 2 компресори
 • Индикатор за замена на филтерот за воздух и масло
 • Лесно прилагодување на притисокот.
 • Проширени модели со интегриран ладилник
 • Заштита од преоптоварување на моторот
 • Завоен маслен компресор од L02-L06 поставен на резервоар од 270 l
 • Воздушна станица – Завоен компрепресор L02-L06 + резервоар за воздух 270 l + Ладилен сушач или L04-L06 + резервоар од 500l + ладилен сушач.

2-5kw Air Compressor Technical Data