22 - 30 kW

L23 – L29

Енергетската ефикасност е клучниот фокус на на оваа палета на компресори новиот дизајн на високо ефикасниот завоен пар работи со мали ротациони брзини за да ги намали трошоците за елекрична енергија. Покрај ова, иновативниот дизајн за ротација со осовина на завоен пар , интегрираниот филтер за масло и вентилот за регулација на маслото, гарантираат со квалитет и стабилност во работењето.

 • Проток: 0,92 до 5,52 m³/min
 • Притисок: 5 до 13 бари
 • Фиксна и променлива брзина

Овој опсег се на модели L23-L29 е достапен со фиксна и променлива  брзина (RS) и е достапен со високоефикасен систем за размена на топлината (Heat Exchanger).

 • Висока доверливост и висококвалитетен компримиран воздух
 • Супериорна енергетска ефикасност
 • Висока флексибилност
 • Мал отпечаток
 • Ниски трошоци за одржување
 • 6 години гаранција на компресорот, 10 години гаранција на завојниот пар

Delcos Pro SE контролер

Надградената рамка 2+  го содржи  новиот  Delcos Pro SE компресорски контролер кој има можност да има програмабилни влезови и излези, да контролира дополнителна опрема, како и да обезбедува јасен читлив текст од графички дисплеј со модерен кориснички интерфејс.

 • Приказ на притисокот при празнење/линија
 • Приказ на температурата на воздухот/маслото
 • Вкупно часови работи и под оптоварување
 • Индикатор за доспевање на сервисен интервал
 • Подобрен монитор за евиденција на дефекти
 • Часовник во реално време
 • Стоп/старт контролирано со тајмер
 • Далечински старт/стоп
 • Автоматско рестартирање по прекин на напојувањето
 • Второ поставување на притисок
 • Индикација за статус
 • RS485 – Modbus RTU
 • Микро-SD-картичка за аларм – и евиденција на податоци
 • Интегрирана BLS-функционалност и интегриран веб-сервер или со изборен модул за RS485 интерфејс и етернет конекција
 • Поставувањето на притисокот може лесно да се прилагоди преку контролорот.

Премиум ефикасен завоен пар

Премиум ефикасниот завоен пар произведен од CompAir заедно со сите дополнителни функции вклучени како стандард, гарантираат висока доверливост и врвни перформанси на нашите маслени завојни компресори

 

Лесно одржување и сервис

Како и секогаш, нашите компресори се дизајнирани за висока ефикасност како и за лесно и брзо сервисирање. Уникатниот интегриран дизајн на завојниот пар и оптимизацијата на сервисните делови, како сепаратор и филтри, обезбедуваат лесно и брзо сервисирање на комплетниот пакет.

CompAir L-Series Technical Data