30 - 45 kW

L30 – L45

Новиот разновиден опсег на завојни компресори од 30 до 45 kW може да се конфигурира за да ги задоволи барањата за ефикасност на клиентите. Е-моделите располагаат со поголем завоен пар кој обезбедува највисоки нивоа на ефикасност.

Добро познат во индустријата по квалитет и доверливост, CompAir континуирано ја развива серијата L, постигнувајќи врвни перформанси и ефикасност.

 • Проток: 1,33 до 8,67 m³/min
 • Притисок: 5 до 13 бари
 • Фиксна и променлива брзина
 • Новите модели на frame 3 со премиум ефикасност „e“ и „eRS“ сега се официјално лансирани и подготвени за нарачка.
 • Frame 3 се состои од 3 компресорски единици 30, 37 и 45 kW.
 • Надградените премиум ефикасни варијанти се достапни со 30, 37 и 45 kW при фиксна брзина и 37-45 kW при променлива брзина
 • Оспег на притисок за фискна и променлива брзина: 7.5 до 13 бари
 • Опсег на притисок за фиксна брзина на премиум ефикасните ,, e ” модели: 7,5 и 10 бари
 • Опсег на притисок за променлива брзина на премиум ефикасните ,, e ” модели : 5 до 8 бари (37 kW) и 5 до 10 бари (45 kW
 • Новите компресори обезбедуваат подобрувања во ефикасноста до 8% во споредба со стандардните модели, плус 8% поголема брзина на проток.
 • 6 години гаранција на компресорот, 10 години гаранција на завојниот пар

Delcos XL SE 7

Frame 3 го содржи нашиот нов контролер Delcos XL SE 7 со интегриран веб-сервер со екран со висока резолуција и подобра поврзаност

Иновативен контролер за компресор со екран на допир Delcos XL SE7

Delcos XL SE7 со неговиот екран на допир со висока резолуција 7″ е исклучително лесен за користење и само објаснување. Сите функции се јасно структурирани во пет главни менија и се интуитивно визуелни. Повеќејазичниот контролен систем Delcos XL SE7 обезбедува сигурна работа и ја штити вашата инвестиција со постојано следење на оперативните параметри, што е од суштинско значење за намалување на вашите тековни трошоци.

Delcos XL Air Compressor New Controller

Карактеристики и функции

 • Почетна страница – моментален преглед на статусот на компресорот
 • Часовник во реално време – овозможува претходно поставување на стартување/запирање на компресорот
 • Второ поставување на притисок
 • Интегрирана контрола на ладење и сушење
 • Дневник на историја на дефекти – за длабинска анализа
 • Далечински управувач преку програмабилни влезови
 • Автоматско рестартирање по прекин на напојувањето
 • Изборно секвенционирање на базно оптоварување
 • SD-картичка – складира неколку карактеристики на работа
 • iConn е овозможен
 • Интегриран веб-сервер

Премиум ефикасен завоен пар

Премиум ефикасениот завоен пар со врвен квалитет дизајнирани и произведени од CompAir, заедно со сите дополнителни функции вклучени како стандард, гарантираат висока доверливост и врвни перформанси на нашите нови маслени завојни компресори.

Новиот Frame 3e доаѓа со поголем завоен пар произведен во Германија, со поголем влез и излез за да се подобри протокот на воздух и да се намали падот на притисокот.

Електричен мотор со висока ефикасност

Компресорите (30e-45e) се стандардно опремени со премиум електричен мотор со висока ефикасност, класа IE4

Лесно одржување и сервис

Како и секогаш, нашите компресори се дизајнирани за висока ефикасност, но и за лесно и брзо сервисирање. Уникатниот полуинтегриран дизајн на завојниот пар и оптимизацијата на сервисните делови, како сепаратор и филтри, обезбедуваат лесно и брзо сервисирање на комплетниот пакет.

Исклучителна сигурност и перформанси

Голема површина за ладење

 • Оптимално ладење за да се обезбедат ниски температури на работа .

Нова генерација на филтер за сепаратор

 • Силно димензионирана филтрација за постојани перформанси во текот на целиот животен век, обезбедувајќи пренос на масло помало од 3 ppm.

Електричен мотор со висока ефикасност

 • Компресорите се стандардно опремени со електричен мотор IE4 за заштеда на енергија.

Вентилатор со термостатски контролиран мотор

 • Високо ефикасниот и исклучително тивок вентилатор овозможува работа на компресорот на работното место, плус користење на максимална должина на каналот без дополнителна помош.

Delcos XL Air Compressor Technical Data