4 - 15kW спирални компресори

S04 – S15D

Технологија за лизгање без масло
Чистотата на компримиран воздух е од клучно значење за многу индустриски сектори, како што се медицината, истражувањето и биотехнологијата.
Скролачкиот компресор постави нов стандард во испораката на компримиран воздух. Не само што оваа серија на скрол компресори ги задоволува индустриските стандарди, туку оваа технологија ги намалува трошоците за сопственост бидејќи нема потреба од замена на филтерот за масло, третман на кондензат со масло и енергија за борба против губењето на притисокот предизвикано од филтрација. Тоа е 100% без масло и силиконски загадувачи.

 • Премиум 100% сертифицирани ротирачки компресори со масла и силикони од класа 0
 • Намалени трошоци на сопственост – без филтер за масло, без третман на кондензат, без филтри
 • Максимална флексибилност од модуларен дизајн и мало одржување поради помалку подвижни делови
 • Работен притисок 8-10 bar
 • Проток: 0,35-1,77 м3/мин

Компресорот за лизгање се нарекува и спирален компресор, пумпа за лизгање или вакуумска пумпа за лизгање. Дизајнот со ротирачки спирален свиток создава континуиран проток на компримиран воздух во повеќе фази и нема потреба од подмачкување со масло. Системот за компримиран воздух со лизгање работи потивко и понепречено од клипната верзија бидејќи има само два подвижни делови – фиксен свиток и орбитален свиток. Помалку делови го прават компресорот за лизгање енергетски ефикасен, многу сигурен и помалку подложен на механички дефекти. Во споредба со компресорот со ротирачки завртки, компресорот со лизгање вибрира помалку и е речиси бесшумен.

Scroll schematic diagram

 • 100% дизајн без масло
 • Висока сигурност
 • Континуирано работење, 100% работен циклус
 • Енергетски ефикасни
 • Ниски нивоа на вибрации и звук
 • Компактен дизајн
 • Ниско одржување поради помалку подвижни делови

scroll air compressor controller

 • Deluxe HMI контролер
 • 3,5“ (320×240) екран во целост во боја со LED задно светло
 • Отпорен екран на допир
 • Лесна за употреба и интуитивна навигација на екранот и структура на менито
 • Шема за заштита на лозинка
 • Интегрален веб-сервер (за далечинско следење)
 • Поддршка за повеќе јазици
 • Контролиран со PLC
 • Нисконапонска работа 24VDC со SmartWire DT комуникација
 • I/O со можност за проширување за да се задоволат потребите од големи компресорски пакети
 • Аналогни влезови од 4-20 mA за поддршка на аналогни претворувачи на притисок
 • Аналогни PT1000 RTD влезови за поддршка на температурни трансдуктори
 • Слот за картичка за заштитени податоци (SD).

Објаснето е компресија на лизгање
Орбитирачки (ротирачки) свиток и фиксно куќиште за лизгање се споени за да се создадат комори за компресија.
Континуираното движење на свитокот што орбитира го придвижува атмосферскиот воздух од доводот кон центарот, компресирајќи го воздухот во постепено помали области.
Компримираниот воздух се насочува кон централната порта за празнење на компресорот.
Притисокот на празнење се постигнува за време на повеќе фази на компресија, што резултира со континуирано вшмукување и празнење.