55 - 75 kW

L55 – L75

Опсегот на завојните маслени компресори од 55 – 75 kW се состои од модели со фиксна брзина и регулирана брзина (RS).

Опсегот на завојните компресори на CompAir од 55 до 75 kW е зголемен со 2 дополнителни модели „e“ кои нудат подобрени перформанси во оваа големина на kW, а во исто време се околу 10% помали од споредливите машини.

 • Проток: 2,20 до 14,72 m3/min
 • Притисок: 5 до 13 бари
 • Фиксна и променлива брзина
 • Достапно со опции со воздушно и водено ладење, како и опционално со интегриран топлиноизменувач.

Компресори од 55 до 75 kW од CompAir имаат само 2,23 m2 за полесна инсталација на порестриктивни локации.

Ново редизајнираните модели нудат пристап до панелот за брзо ослободување за полесно сервисирање, редизајнирани и подобрени сервисни делови како сепаратори и филтри. Со подобрување на ефикасноста до 6,8% и повисока стапка на проток до 6% од сосема новите клипови, оваа подобрена изведба и способност за заштеда на простор обезбедува значително помали трошоци.

Дизајнирани и произведени во Германија, најновите промени претставуваат континуирано подобрување на опсегот што е развиен во текот на многу децении.

Извонредни придобивки

Новите компресори се достапни како со фиксни така и со регулирани брзини – што може да помогне значително да се намалат вкупните трошоци на  целиот системот – како и со опции со воздушно или водено ладење.

Опсег на притисок: 5 до 13 бари

Волумен проток: 2,1 до 14,8 m³/min

Моќност на моторот: 55 до 75 kW

Новите модели ги нудат следните подобрувања:

  • Повторно дизајниран GD6 завоен пар со подобри перформанси што може да достигне 5-6 % подобрување при голема брзина
  • Подобрување на ефикасноста од 3-8% за стандардни модели на комплетен пакет.
  • Помал отпечаток за 11% во споредба со старите модели
  • Имплементацијата на новиот автоматски регулациски вентил за масло за модели со променлива брзина обезбедува подобра ефикасност
  • Нов фин сепаратор со 1 интегрирана заптивка, лесно одржување – нема потреба да се отстрануваат и повторно да се инсталираат о-прстени
  • Лим без заварување. Сите врати се со шарки за да се олесни одржувањето и да се намали просторот за инсталација. Лесен пристап до машините од сите точки

Delcos XL иновативен компресорски контролер со екран на допир

Повеќејазичниот контролен систем обезбедува безбедно и доверливо работење и ги заштитува инвестициите на операторите со постојано следење на оперативните параметри кои се од суштинско значење за намалување на трошоците за сопственост. Delcos XL se е исклучително лесен за користење и самообјаснувачки. Со можност за прикажување на детална системска анализа во форма на тренд дијаграми и графикони, работните параметри може прецизно да се постават за да се зголеми ефикасноста.

Delcos xl compressor controller

Карактеристики и функции:

 • Почетна страница која нуди моментален преглед на статусот на компресорот
 • Тренд дијаграми
 • Часовник во реално време за претходно поставување на компресорот
 • Почеток / Стоп
 • Второ поставување на притисок
 • Дневник на историја на дефекти
 • Далечински управувач преку програмабилни влезови
 • Автоматско рестартирање по прекин на напојувањето
 • SD-картичка за складирање на различни карактеристики на работа
 • iConn е овозможен

 

 • iConn далечински мониторинг
 • Шема за далечинско следење на iConn
 • iConn ве држи чекор понапред со предвидување на потенцијалните проблеми пред да се случат, заштедувајќи ви драгоцено време и трошоци.
 • Дополнително, системот што е лесен за употреба и инсталирање ви покажува како да го оптимизирате производството и да ја зголемите енергетската ефикасност.

Завоен пар со премиум ефикасност

Новите завојници обезбедуваат исклучителна ефикасност и стапки на проток додека ги намалуваат нивоата на бучава и вибрации.

Полуинтегрираниот дизајн овозможува мал отпечаток на компресорот и лесно одржување со помали цевки и помал ризик од истекување со интегриран термостатски вентил, филтер за масло и празнење на врвот.

Нашите завојни парови со врвен квалитет се покриени со новата 10-годишна гаранција и до 44.000 часа.

Премиум дизајн на компресорот и водечка гаранција во индустријата

Компресорите се опремени со врвен електричен мотор со висока ефикасност, кој може да се надгради до ултра ефикасен електричен мотор IE4 за заштеда на енергија.

RS (регулирана брзина) ефикасно се справува со различните потреби за воздух што се среќаваат во повеќето системи за воздух на растенијата. Компресорите вклучуваат квалитетни компоненти, како што се сепараторски филтер со високи перформанси, голема површина по ладилникот и термостатски контролиран вентилатор со мотор.

Концептот на дизајнот не се базира само на енергетската ефикасност, туку и на високата достапност и ниските трошоци за одржување.

Затоа овие пакети гарантираат дека сите сервисни точки се лесно достапни. Намалениот број на подвижни делови дополнително придонесува за помали трошоци за одржување.

CompAir 55-75kW Technical Data