7 - 22 kW

L07 – L22

Концептот на дизајнот се заснова на апсолутна сигурност и флексибилност. Овој асортиман ги вклучува најновите технолошки достигнувања и компоненти кои се дизајнирани за долг работен век за да им понудат на операторите целосно размислување. Достапноста на широк спектар на различни верзии и опции ги прави погодни за речиси сите апликации. Ова се движи од дополнителни модели со регулирана брзина, верзии монтирани на ресивер, вклучувајќи фен за ладење (Airstation) и интегрирана опција за враќање на топлината.

 • Проток: 0,41 до 3,65 m³/min
 • Притисок: 7,5 до 13 бари
 • Фиксна и променлива брзина
 • Целосно интегриран дизајн со високо ефикасен завоен пар погодни за најнапредните апликации.

Концептот на дизајнот се заснова на апсолутна сигурност и флексибилност. Овој асортиман ги вклучува најновите технолошки достигнувања и компоненти кои се дизајнирани за долг работен век за да им понудат на операторите безбеден и доверлив пристап. Достапноста на широк спектар на различни верзии и опции ги прави погодни за речиси сите апликации. Овој ранг вклучува модели со фиксна и промнлива брзина, верзии монтирани на резервоар, вклучувајќи и ладилен сушач (Airstation) како и интегрирана опција на топлиноизменувач.

 • Висока доверливост и висококвалитетен компримиран воздух
 • Лесно ракување и лесна инсталација
 • Висока флексибилност
 • Компактен дизајн
 • Енергетски ефикасен целосно интегриран дизајн на завојниот пар
 • Ниски трошоци за одржување
 • 6 години гаранција на компресорот, 10 години гаранција на завојниот пар

Delcos Pro контролер

Контролниот систем обезбедува сигурна работа и ја заштитува инвестицијата со постојано следење на оперативните параметри. Delcos Pro, исто така, има можност да има програмабилни влезови и излези, да контролира дополнителна опрема, како и да ги обезбедува сите релевантни информации во јасен читлив текст:

Declos pro compressor controller

  • Приказ на притисокот при празнење на линија
  • Приказ на температурата на воздухот/маслото
  • Вкупно часови работи и под оптоварување
  • Индикатор за доспевање на сервис
  • Подобрен монитор за евиденција на дефекти
  • Часовник во реално време
  • Стоп/старт контролирано со тајмер
  • Далечински старт/стоп
  • Автоматско рестартирање по прекин на напојувањето
  • Второ поставување на притисок
  • Индикација за статус
  • RS485 – Modbus RTU
  • Поставувањето на притисокот може лесно да се прилагоди преку контролорот.

Standard and E-Range Specifications

Screw Air Compressor 7-22kW Datasheet