90 - 132 kW

L90 – L132

Опсегот на компресори за подмачкување со завртки од 90 до 132 kW опфаќа модели со фиксна брзина и регулирана брзина (RS), едностепени и двостепени компресори за воздух.

Задоволство ни е да го објавиме проширувањето на опсегот на нашите четиријадрени компресори – додавајќи единици со фиксна и регулирана брзина од 110 и 132 kW во веќе извонредниот опсег – комбинирајќи ја најдобрата ефикасност на компримиран воздух во својата класа со компактен и одржлив дизајн.

 • Проток: 5,3 до 24,5 m³/min
 • Притисок: 5 до 13 бари
 • Фиксна и променлива брзина

CompAir го објави лансирањето на својот нов опсег на компресори од 110 до 250 kW, комбинирајќи ја најдобрата во класата ефикасност на компримиран воздух со мала големина и одржлив дизајн за еколошки бизниси.

Палетата FourCore ги нуди сите можности на двостепен компресор, но со димензии на едностепена единица. Затоа им дава можност на бизнисите – кои можеби претходно немале достапен простор на лице место – да ги искористат можностите на технологијата во две фази. И кога ќе се споредат со претходните едностепени компресори во оваа големина од CompAir, новите модели се до 8 проценти поефикасни, нудејќи го најдоброто решение за маслен компресор во својата класа.

Нашиот тим за апликативно инженерство, со седиште во производствената локација во Симерн во Германија, дизајнираше и изработи сосема нова, патентирана технологија која нуди најдобра енергетска ефикасност во својата класа. Тие развија модел со 2 степени со врвна ефикасност за компресори со фиксна и регулирана брзина со користење на новата технологија на компактниот двостепен завоен пар. Она што е уникатно во врска со овој дизајн е тоа што воздухот има 1 мотор и 4 ротори сместени во едно, полуинтегрирано тело. Ова се разликува од традиционалните двостепени компресори, обезбедувајќи компактен пакет со голема заштеда на енергија. Всушност, овие машини се со иста големина како и машината од 1 фаза поради новата технологија airend.

Класичен опсег од 90 до 132 kW (едностепен завоен пар)

 • Висока доверливост и висококвалитетен компримиран воздух
 • Сеопфатен и лесен за користење компресорски контролер со екран на допир
 • Супериорна енергетска ефикасност
 • Висока флексибилност
 • Мала димензија
 • Одлична пристапност придонесува за ниските трошоци за одржување
 • Иновативниот вентил за регулација на масло ја подобрува ефикасноста до 5% (во зависност од моделот).

Delcos XL иновативен компресорски контролер со екран на допир

Повеќејазичниот контролен систем обезбедува безбедно и доверливо работење и ги заштитува инвестициите на операторите со постојано следење на оперативните параметри кои се од суштинско значење за намалување на трошоците за сопственост. Delcos XL se е исклучително лесен за користење и самообјаснувачки. Со можност за прикажување на детална системска анализа во форма на тренд дијаграми и графикони, работните параметри може прецизно да се постават за да се зголеми ефикасноста.

Delcos xl compressor controller

Карактеристики и функции:

 • Почетна страница која нуди моментален преглед на статусот на компресорот
 • Тренд дијаграми
 • Часовник во реално време за претходно поставување на компресорот
 • Почеток / Стоп
 • Второ поставување на притисок
 • Дневник на историја на дефекти
 • Далечински управувач преку програмабилни влезови
 • Автоматско рестартирање по прекин на напојувањето
 • SD-картичка за складирање на различни карактеристики на работа
 • iConn е овозможен

 

 • iConn далечински мониторинг
 • Шема за далечинско следење на iConn
 • iConn ве држи чекор понапред со предвидување на потенцијалните проблеми пред да се случат, заштедувајќи ви драгоцено време и трошоци.
 • Дополнително, системот што е лесен за употреба и инсталирање ви покажува како да го оптимизирате производството и да ја зголемите енергетската ефикасност.

Најдобра ефикасност во класата постигната со нов, премиум завоен пар дизајниран од стручни инженери.

Опсегот на компресори од 90 до 132 kW опфаќа модели со фиксна и регулирана брзина (RS), едностепен и двостепен завоен пар