Пневматски алати

CompAir CTC43 – CTM130

Чекани, дупчалки за карпи итн.

CompAir е специјализирана компанија за компримиран воздух и меѓу нивните производи се квалитетни пневматски чекани, дупчалки за карпи итн. Цврстиот дизајн на алатите со малку подвижни делови обезбедува висока доверливост и издржливост и го намалува времето на одржување. Алатите имаат одличен сооднос моќност и тежина, добро се избалансирани и обезбедуваат зголемена удобност на операторот.

Место на аплицирање

  • Избор на најдобри воздушни алатки со малку подвижни делови
  • Опсег на чекани и длета.
  • Тешки алатки со висока моќност

Постојат четири специфични типови на чекани:

  • Стандардни чекани за избор
  • Чекани со притискање на вибрации
  • Чекани за чипсување
  • тунелирање крт чекани

Постојат две верзии на чекани – стандардна градба и модели со намалени вибрации. Моделите со намалени вибрации нудат зголемена удобност на операторот. Двата типа се ергономски дизајнирани со D-рачки и надворешен чкрапало за лесно користење. Постојат тркалезни и шестоаголни опции за чак со навртуван или држач за брави за да одговараат на сите апликации. Ова се моќни алатки со висока моќност со робустен дизајн со минимум компоненти, кои даваат долг сигурен работен век. Вграденото масло за масло обезбедува интегрално подмачкување за подолг век на траење на алатот и ефикасно работење.