Безмаслени завојни компресори со инјектирана вода за подмачкување и ладење

D15H (RS) – D37H

 • 15-37kW
 • Работен притисок : 5-10bar
 • Проток : 0,32-5,86 m3/min

Индустриите како што се електрониката, хемиската, фармацевтската, храната и пијалоците зависат од чистиот компримиран воздух без масло како безбеден, чист извор на енергија за производствени линии. Понекогаш воздухот доаѓа во директен контакт со производот што се создава, па затоа е критично чистотата на овој воздух да се одржува во секое време.

DH series machineУникатниот дизајн постигнува помали брзини во комбинација со пониски работни температури – што резултира со висока ефикасност и намалено абење на компонентите. Користењето на едностепен мотор со директно погон без запчаници или ремени, ја максимизира ефикасноста. Ограничувањето на компримираниот воздух на побарувачката за апликација со регулирана брзина гарантира дека нема да се троши енергија.

Компресорите со DH имаат значително помалку подвижни делови од споредливите машини, што значи дека нема да тргне наопаку, додека помалите брзини и избалансираните оптоварувања на лежиштето го продолжуваат работниот век на елементот за компресија за работа со ниска цена.

Со исклучително ниски работни температури помали од 60°C се постигнува во близина на изотермална компресија. Ова, исто така, ја елиминира потребата од внатрешен aftercooler и ја поврзува потрошувачката на енергија што го намалува падот на притисокот на минимум.

Серијата DH се состои од следниве карактеристики:

 • Едностепениот елемент за компресија директно управуван ја максимизира ефикасноста и го минимизира одржувањето
 • Висококвалитетното вбризгување вода го подмачкува, лади и запечатува процесот на компресија, максимизирајќи ја ефикасноста
 • Без менувач значи дека нема потреба од поврзано подмачкување со масло
 • Ниското оптоварување на лежиштето и малите брзини значи дека може да се користат запечатени лежишта доживотно, кои не бараат подмачкување со масло
 • Достапна е технологија со регулирана брзина за намалување на трошоците за енергија
 • Сеопфатната контрола обезбедува безбедно и сигурно работење и вклучува способност за далечинско комуницирање
 • Целосно спакуваното и пригушено куќиште го намалува шумот и ја поедноставува инсталацијата

Контролер со екран на допир Delcos XL

Delcos XL touch screen controller

Повеќејазичниот контролен систем Delcos XL обезбедува сигурна работа и ја штити вашата инвестиција со постојано следење на оперативните параметри, што е од суштинско значење за намалување на трошоците за сопственост.

 • Прецизен мониторинг за исклучителна оперативна сигурност
 • Амбиентален притисок и температура
 • Влезен и излезен притисок и температура во двете фази
 • Мрежен притисок и температура
 • Притисокот и температурата на маслото / водата
 • Нивото на масло / вода
 • Панел со екран на допир со висока резолуција и лесен за употреба
 • Чиста структура на менито е прифатлива за корисникот
 • Интегрирана SD картичка за длабинска анализа на мониторираните параметри на машината
 • Тренд дијаграми за
 • Мрежен притисок
 • Брзина на моторот (модели со регулирана брзина)
 • Часови на оптоварување / вкупни часови на работа и просечен волуменски проток
 • Неделен просечен волуменски проток
 • Изборно секвенционирање на базното оптоварување

DH Series Oil Free Compressor Datasheet