Двостепени безмаслени завојни компресори

D37-D75

CompAir го прошири опсегот на ротирачки завртки компресори без масло со новата серија D37-D75 (RS)

 • Класа нулта масло БЕСПЛАТЕН ротационен компресор со завртки
 • Номинална моќност од 37-75 kW
 • Капацитет до 12,7 m³/min (@ 7 bar g)
 • Дополнување на воспоставениот опсег на модели од 75 до 315 kW
 • Модели со фиксна брзина и променлива брзина (RS).
 • Со воздушно ладење и со водено ладење
 • Бројни дополнителни опции
 • Номинална снага: 37-75kW
 • Проток: 6-12,7 m3/min
 • Притисок: 7-10bar
 • Робустен дизајн со долг животен воздух
 • UltraCoat заштита – најтрајниот слој во индустријата
 • Прецизни машински запчаници
 • Преголеми лежишта
 • Воздушни заптивки од нерѓосувачки челик
 • Уникатен дизајн на заптивки за масло од лавиринт
 • Ротори од втор степен од нерѓосувачки челик
 • Нерѓосувачки челик, алуминиум и обработени цевки на критичните компоненти
 • Напредни HPM мотори за RS модели
 • Најдобра моторна ефикасност во класата
 • 30% или повеќе заштеда на енергија во споредба со конвенционалната контрола на компресорот
 • Неограничени почетоци и запирања
 • Зголемен век на траење и сигурност на моторот
 • Ниски трошоци за одржување
 • Сертифициран воздух од класа 0 без масло, испорачан за најпребирливите индустрии
 • Интуитивен контролер со богата историја на настани и напредна поврзаност
 • Оптимална ефикасност
 • RS модели со HPM Motor Technology
 • Опција за празнење на топол воздух за точки на росење со најнизок притисок без дополнителна потрошувачка на енергија преку HOC фен
 • Систем за обновување енергија (ERS Ready) опција за заштеда на топлинска енергија и заштеда на илјадници годишно
 • Максимална сигурност
 • Патентиран Ultracoat™ третман на ротори и внатрешни делови од комората за компресија за да се избегне корозија
 • Цврст дизајн на цевки од нерѓосувачки челик на студената страна
 • Ефикасен филтер за влезен воздух за најдобра грижа за патеката за компримиран воздух
 • IP65 електрични фитинзи и контролна табла
 • Услуги со додадена вредност
 • Лесен пристап до главните компоненти
 • Не се потребни посебни алатки
 • Интервал на промена на течноста за ладење од 8000 часа
 • Бесплатен iConn внатре
 • Програми за сервис и гаранција

D Series Controller

 • Голем дисплеј во боја од 5,7 инчи
 • Интуитивна навигација слична на веб
 • Графикување и собирање податоци од над 30 параметри
 • Modbus интерфејс за поврзување со BMS
 • Интегрирана контрола на променлива брзина
 • Етернет-врската овозможува контрола на веб-овозможена преку таблет, компјутер или мобилен уред
 • iConn далечински мониторинг
 • Директна врска RS485 за SmartAirLite, (SAM бара STD/VSD модул)