Двостепени безмаслени завојни компресори

D75 (RS) – D160 (RS)

Фиксна и регулирана брзина ротациони завртки воздушни компресори
CompAir лансираше целосно нова палета на високоефикасни, двостепени ротирачки завртки компресори без масло за дополнително да ја подобри својата успешна и наградувана серија D. Овие машини без масло со висока моќност сега покриваат широк опсег на проток од 5,1 до 23,52 m3/min. Моделите D75 до D160 се со фиксна брзина, а моделите D110RS до D160RS се регулирана брзина.

 • Номинална снага: 75-160kW
 • Проток: 8,89 – 23,52 m3/min
 • Притисок: 4-10bar
 • Чистота на воздухот што ги задоволува најстрогите хигиенски стандарди

 • Наградувани Class 0 Сертифицирани компресори со завојница без силикони и масло

 • Висока ефикасност, мали загуби на притисок, работа со ниски температури и економична контрола. Без разлика во кој индустриски сектор, постои зголемена побарувачка за поквалитетен компримиран воздух без масло, кој ги исполнува строгите стандарди за квалитет. Без разлика дали тоа е потребно за производство на храна и пијалоци или хемикалии, снабдување со фармацевтски производи, електроника или чувствителни компоненти, производителите повеќе нема да го прифаќаат ризикот од контаминација на производот или опремата. Поради оваа причина, моделите без масло во 2 фази на CompAir нудат највисок стандард за чистота на воздухот и се сертифицирани со ISO 8573-1 Нулта класа (2010) без масло и силикон.d series oilfree compressor machine inside the machine

 • Загарантирана ефикасност е обезбедена од одличниот висококвалитетен електричен мотор, заедно со законската усогласеност, високата доверливост и оперативната безбедност. Ова се големи придобивки покрај автоматското подмачкување на моторот. Овие ротациони компресори со завојница без масло користат два ефикасни радијални вентилатори во согласност со стандардите за ефикасност ErP 2015, нудејќи ниски нивоа на бучава, ниски загуби на притисок и одлични перформанси на ладењето.

 • Дизајнот со двостепена завојница обезбедува работа 100% без масло и речиси изотермална компресија со висока доверливост благодарение на константните ниски температури, што овозможува употреба во тешки апликации на амбиентални температури до 45°C.

 • Загарантирана ефикасност е обезбедена со одличниот електричен мотор IE4, заедно со законската усогласеност, високата доверливост и оперативната безбедност – големи придобивки покрај автоматското подмачкување на моторот.

 • Лесно сервисирање

 • Дизајнот на овие единици гарантира дека сервисните точки се лесно достапни

 • Страничните врати на куќиштето се со шарки и се лесно отстранливи за да овозможат целосен пристап до сите сервисни места

 • Намалениот број на подвижни делови дополнително ги намалува трошоците за одржување

Контролер со екран на допир Delcos XL

Повеќејазичниот контролен систем Delcos XL обезбедува сигурна работа и ја штити вашата инвестиција со постојано следење на оперативните параметри, што е од суштинско значење за намалување на трошоците за сопственост.

Delcos xl compressor controller

 • Прецизен мониторинг за исклучителна оперативна сигурност
 • Амбиентален притисок и температура
 • Влезен и излезен притисок и температура во двете фази
 • Мрежен притисок и температура
 • Притисокот и температурата на маслото / водата
 • Нивото на масло / вода
 • Панел со екран на допир со висока резолуција и лесен за употреба
 • Чиста структура на менито е прифатлива за корисникот
 • Интегрирана SD картичка за длабинска анализа на мониторираните параметри на машината
 • Изборно секвенционирање на базното оптоварување
 • Актуелни дијаграми за притисок на мрежа
 • Брзина на моторот (модели со регулирана брзина)
 • Часови на оптоварување / вкупни часови на работа и просечен волуменски проток
 • Неделен просечен волуменски проток