Двостепено безмаслени завојни компресори

DX200-DX355

Добредојдовте во новата серија на DX асортиман на компресори за воздух без масло од CompAir, со 8 нови модели достапни како верзии со фиксна и регулирана брзина во големиот опсег од 200 – 355 kW, опсег на притисок: 4 до 10 бари, волуменски проток од 11,4 до 53,4 m³/мин

 • Номинална снага: 200-355kW
 • Проток: 11,4 – 53,4 m3/min
 • Притисок: 4-10bar

Има многу работи за квалитетот на вашиот воздух. Присуството на честички, кондензат, масло и пареа од масло во системот за компримиран воздух може да доведе до прекини, расипување и отповикување на производот, оштетување на репутацијата на вашиот бренд или уште полошо, да наштети на потрошувачите и одговорноста на производот.

DX Series Oil-free Air Compressor OpenШто ја прави нашата палета на завојни DX компресори без масло уникатна?

✓ Најсовремен Airend

✓ До 8% поголем проток во споредба со индустрискиот стандард

✓ До 7% (фиксна брзина) и 5% (променлива брзина) намалување на енергијата

✓ Премиум варијанти со уште поголема ефикасност

✓ Модели со променлива брзина со стапки на враќање до 71%

✓ Широк спектар на претходно дизајнирани и приспособени опции

✓ Дополнителни заштеди со опционално враќање на топлината

✓ Бесплатно далечинско следење на iConn

✓ ASSURE сервисна програма со различни опции за покривање

Ефикасност од светска класа

Нашиот нов најсовремен модуларен дизајн на вентилаторот се одликува со оптимизиран профил на роторот кој обезбедува значително подобрена ефикасност и најдобар проток на воздух. Премиум е-варијантите со нивните јакни со водено ладење овозможуваат уште поголема заштеда на енергија.

Цврсти компоненти

Докажаните вентили со патентирана технологија UltraCoat™, големите лежишта, цврстиот дизајн на моторот, ладилниците кои овозможуваат работа на амбиентални температури до 46°C и хидраулично активираните влезни вентили обезбедуваат доживотна сигурност.

Флексибилни опции за дизајн

Нашите компресори нудат конфигурации со воздушно и водено ладење, фиксна и регулирана брзина, различни варијанти на притисок, опции за екстремна температура на околината, висока филтрација на прашина и надворешни модификации за сурови средини и многу повеќе за најдобро да одговараат на вашата апликација.

Едноставно и услужливо

Дизајнот на нашиот пакет компресор без масло е едноставен и простран – не се потребни посебни алатки за одржување, а сите компоненти се лесно достапни. Нашите издржливи потрошни материјали и уреди за носење ги продолжуваат интервалите на сервисирање.

Ладење со повисоко рангирање

Нашите компресорски системи се дизајнирани за работа при амбиентални услови до 46°C. Ова обезбедува дополнителна маржа за ладење за непроблематична работа на повисоки температури и повторно придонесува за севкупната сигурност и ефикасност на пакетот на компресорот.

Роторите на компресорот добиваат удар. Со текот на времето, нивните површини може да се влошат, што доведува до намален проток на воздух и зголемен ризик од корозија. CompAir го елиминира овој проблем со UltraCoat, напреден процес на заштита на роторот и куќиштето кој обезбедува најиздржлива облога, со неспоредливи својства на адхезија и отпорност на температура. Во врска со роторот од втор степен од не’рѓосувачки челик, UltraCoat обезбедува поголема сигурност во перформансите и квалитетот на воздухот, долговечност на роторот, зголемено време на работа и намалени трошоци за енергија.

 • Интуитивен контролер со екран на допир
 • Интуитивна навигација слична на веб
 • Графикување и собирање податоци од над 30 параметри
 • Modbus интерфејс за поврзување со BMS
 • Интегрирана контрола на променлива брзина
 • Етернет-врската овозможува контрола на веб-овозможена преку таблет, компјутер или мобилен уред
 • iConn далечински мониторинг
 • Директна врска RS485 за SmartAirLite, (SAM бара STD/VSD модул)

DX Series datasheet