Енергетски ефикасни уреди за сушење на компримиран воздух

Третман на компримиран воздух со високи перформанси за чист и сув воздух

Правилното празнење и отстранување на кондензатот што се појавува во мрежата на компримиран воздух е критичен дел за одржување на правилно функционирање на мрежата и одржување на притисокот во мрежата. Овој премногу често занемарен дел од процесот е од суштинско значење за да се одржи мрежата да работи на врвна ефикасност, овој дел ја објаснува улогата на одводот на кондензатот во мрежата на компримиран воздух. CompAir нуди целосен опсег на енергетски ефикасни и еколошки сушари со компримиран воздух, вклучувајќи средство за ладење, модуларен десикант и средство за сушење без топлина, како и HOC (топлина на компресија) и сушари Sub Zero. Сите наши технологии се дизајнирани за максимална доверливост, долг животен циклус и лесен пристап до услугите, така што без оглед на технологијата што ќе ја изберете, можете да бидете сигурни дека вашата инвестиција нуди непобитни перформанси.

Типови на сушачи

Фрижидерски сушачи

Машините за ладење се најчестиот тип на технологија за сушење што ја користат многу индустрии. Како што сугерира името, разменувачите на топлина се користат за ладење на компримиран воздух што ќе го кондензира најголемиот дел од водена пареа во воздухот, така што со ладење на компримираниот воздух, водата се отстранува.

Адсорбциски сушачи

Адсорбциските сушачи работат на принципот на влага секогаш да мигрира до најсув можен медиум. Затоа, водената пареа се отстранува од компримираниот воздух со тоа што ќе помине преку адсорбента сушење материјал. Како што воздухот контактира со адсорбентниот материјал, водената пареа се пренесува од влажниот воздух до сувиот десикант.