Филтрација на компримиран воздух

Сигурноста на филтрацијата на компримиран воздух е најважна за тековната борба против проблемите предизвикани од контаминација што влегува во системот за воздух. Опсегот на филтри CompAir постојано се обновува и стана водечка технологија, обезбедувајќи точна рамнотежа помеѓу квалитетот на воздухот, енергетската ефикасност и ниските животни трошоци

Сигурноста на филтрацијата на компримиран воздух е најважна за тековната борба против проблемите предизвикани од контаминација што влегува во системот за воздух. Контаминација во форма на нечистотија, масло и вода може да доведе до:

 • Оштетување на опремата за производство, воздушни мотори, воздушни алатки, вентили и цилиндри
 • Предвремена и непланирана замена на десикант за сушење со адсорпција
 • Расипан производ

Палетата на филтрација CompAir нуди различни производи и степени на филтрација за да се обезбеди спокојство без оглед на барањата за квалитет на воздухот. За да се исполнат различните барања, CompAir филтрите се достапни во три различни степени:

 • Тип Б – Заштита за општа намена. Обезбедува отстранување на честички до 1 микрон, вклучувајќи вода и масло аеросоли.
 • Тип Ц – Филтрација за отстранување на масло со висока ефикасност и филтрирање прашина со висока ефикасност. Отстранувањето на честичките е до 0,01 микрон, вклучително и аеросоли со вода и масло.
 • Тип Д –  Отстранување на маслената пареа и мирисот на јаглеводород, обезбедувајќи максимална содржина на преостаната масло од < 0,003 mg/m
 • Тип Е – Општа намена филтрирање прашина, отстранување на честички од прав до 1 микро

Иновативните карактеристики значат извонредни перформанси без компромиси. Со диференцијален притисок кој започнува низок и останува низок, овие филтри нудат решение за апликации кои бараат филтрирање со високи перформанси без вообичаените високи енергетски работни трошоци. Опсегот на филтри CompAir обезбедува чист, висококвалитетен воздух како што е дефинирано со ISO 8573.1:2010 и се сертифицирани од трето лице според ISO 12500-1.

X-Range of water separators

Серијата X на сепаратори на кондензат обезбедуваат отстранување на кондензирана вода и течно масло и се користат за заштита на спојувачките филтри од контаминација на волуменска течност. Водата и дел од маслото се отстрануваат од протокот на воздух преку насочено и центрифугално одвојување. Инсталиран пред здружен филтер, сепараторот за вода може да обезбеди дополнителна заштита од контаминација со течности, овозможувајќи му на филтерот да работи поефикасно. Опсегот на сепаратори на вода X од CompAir може да работи во различни услови на проток и е оптимизиран за да го намали диференцијалниот притисок со многу мало одржување. Има примена на проток на 20°C, 7 bar: 0,6 – 200 m³/min.

Филтрација на воздух

Исклучително цврстиот дизајн ги прави овие филтри идеална опција за систем за компримиран воздух под висок притисок.

 • CF018L3/8″-HP до CF416L1″-HP
 • 1,8 – 41,6 m3/min
 • До 100°C
 • До 45 бари

Филтри за висока температура

Овие филтри се достапни во стандардни класи за покривање на прашина, општа намена и филтрација со висока ефикасност.

 • Проток на воздух: 0,5 – 516 m³/min*
 • Температура: до 150°C
 • Врв: до 210°C
 • Брзина на проток на 20 ° C, 7 бари

Филтри од серијата CF

Серијата на филтри CF ефикасно ги отстранува аеросолите од вода и масло, атмосферска нечистотија и цврсти честички, ‘рѓа, бигор од цевки и микроорганизми.

CFT модуларни филтри

CF compressed air filter cutaway

Кога компримиран воздух е потребен за исполнување на квалитетот на воздухот од класа 1 ISO8573-1 преку

 компресори без масло или подмачкани со масло, филтерот за отстранување пареа на маслото CFT е суштинска компонента на системот за компримиран воздух. Тие се дизајнирани да ја намалат пареата од маслото. Компактните касети со активен јаглен користат уникатна техника на полнење за да ја максимизираат густината на пакувањето на адсорбентниот слој. Употребата на касети, исто така, обезбедува одржување без проблеми, намалувајќи го времето на прекин на системот.

CompAir flanged filters

За примена на поголема брзина на проток или поголем притисок, филтрите со прирабници се достапни во стандардните четири степени на филтрација.

Има примена на протоци: 48 – 516 m³/min.