Фрижидерски сушачи

Машините за ладење се најчестиот тип на технологија за сушење што ја користат многу индустрии. Како што сугерира името, разменувачите на топлина се користат за ладење на компримиран воздух што ќе го кондензира најголемиот дел од водена пареа во воздухот. Откако компримираниот воздух ќе се олади и ќе се отстрани водата, воздухот повторно се загрева на околу собна температура за да се осигура дека повеќе нема да се формира пареа во системот на цевки. На горната слика од лево кон десно можете да ги видите компресорот за воздух, резервоарот за воздух (за складирање на компримиран воздух), фен за воздух за ладење и управувањето со кондензатот на крајната десница за собирање на водата и маслото отстранети од компримираниот воздух.

Ладилните машини CompAir се произведуваат во нашата фабрика во Фољано, Италија, каде што ја користат најновата најсовремена технологија за да се произведе максимална енергетска ефикасност во процесот на сушење, со други зборови да се користи што е можно помалку енергија за да се заврши процесот на сушење во воздух. Нашите сеопфатни асортимани за сушење нудат низа бенефиции за корисникот, вклучувајќи:

  • Висококвалитетни топлиноизменувачи со ниски загуби на притисок
  • Режим за заштеда на енергија – ја исклучува машината за сушење при мали оптоварувања
  • Целосна функција, мултифункционална иновативна контролна табла
  • Режим против замрзнување – ја исклучува машината за сушење за да избегне замрзнување
  • Ниски оперативни трошоци
  • Компактен дизајн
  • Приказ на аларм со историја на аларми
  • Ефективно одвојување на кондензат
  • Лесен за инсталирање, ракување и одржување
  • Поедноставен пристап до единицата за лесно одржување

Нашите машини за сушење со разладно средство обезбедуваат сеопфатно, економично решение за повеќе апликации во широк спектар на сектори, вклучувајќи автомобилски, производствен, петрохемиски, нафта и гас, хемиско чистење и лесна обработка и се користат денес низ целиот свет. Тие нудат одличен поврат на инвестицијата, ажурирањето на вашата опрема за компримиран воздух ќе понуди враќање многу побрзо отколку што мислите, бидејќи овие сушари нудат чекори за заштеда на енергија што може да се направи.

Големината на машината за сушење што ви треба зависи од брзината на протокот на воздух, а класата на квалитет на воздухот што ви треба зависи од процесот што го служи компримираниот воздух, некои процеси бараат почист воздух од другите.

CDF-ES Серија

Sub-Zero сушачи

CDF HP Серија

CD Серија