Генератор на азот - SEP серија

Проток

 • 14.5 to 1150 m3/h

Излезен притисок

 • 5-9 бари

Чистота

 • 95%-99,9995 %

Работно време

 • 24/7

Стандардни карактеристики

 • Робусен дизајн, цевки од не’рѓосувачки челик (AISI316)
 • Дизајниран за динамично оптоварување на притисок
 • Вграден анализатор на чистота за континуирано следење
 • Автоматско стартување/стоп
 • Контролен систем SIEMENS со панел на допир во боја
 • Сигурен – изграден за непречено работење
 • Запишување податоци (зачуван на мемориска картичка)

Факултативни карактеристики

 • GSM модем (далечински старт/стоп, статус SMS, предупредување за аларм SMS)
 • Мерач на проток со тотализатор
 • Контрола на чистота и притисок
 • Сензор за температура
 • Modbus TCP/IP конекција
 • Азотен сензор за точка на росење
 • Аудио/визуелен аларм
 • Далечински управувач
 • Молекуларно сито заштита од влага

Генератори на азот

Генераторите на азот произведуваат азотен гас од компримиран воздух и нудат економична, сигурна и безбедна алтернатива на традиционалните залихи со азотен гас, како што се цилиндри или течност.

Азотните генератори се достапни во 6 стандардни модели со капацитет во опсег од 1 – 115 Nm3/час од 95% до 99,9995% чистота. Oxywise PSA генераторите се дизајнирани за работа 24/7. Контролата со екран на допир има кориснички интерфејс со автоматско стартување/стоп функција врз основа на потрошувачката на гас.

PSA технологија

Генератор на азот PSA се состои од две колони исполнети со јаглеродно молекуларно сито (CMS). Претходно третираниот компримиран воздух влегува во активната колона и тече нагоре низ CMS. Кислородот и другите несакани гасови се адсорбираат додека азотот минува низ. Активната колона потоа станува целосно под притисок. Кога овој притисок ќе се ослободи, колоната станува неактивна и целосно се регенерира за време на депресуризацијата. Со цел да се обезбеди постојан проток на азот, секој генератор е изграден од две колони; едниот е активен додека другиот е неактивен. На крајот од циклусот на секоја колона, тие ги менуваат улогите.