Безмаслени завојни компресори

U75 – U160

CompAir Ultima™

100% без масло и силикон за критични апликации за чист воздух
Ultima™ е револуционерен компресор со завртки PureAir без масло на CompAir со уникатен дизајн. Тоа е сосема нов опсег на компресори и користи сува завртка со низок притисок и висок притисок. Секој аеренд е поединечно управуван од синхрон мотор со променлива брзина, постојан магнет, кој нуди исклучителни нивоа на ефикасност наспроти традиционалната технологија без масло.

CompAir секогаш ги подобрува најдобрите производи за да бидат уште подобри и посовремени.

 • Номинална снага: 75-160kW
 • Проток: 6,7 – 23 m3/min
 • Притисок: 4-10bar

Имајќи предвид дека највисоката цена во животниот циклус на компресорот е енергијата за негово работење, уникатниот дизајн на Ultima ни овозможи да ги комбинираме врвните перформанси со крајната ефикасност, а сепак да испорачаме отпечаток за 37% помал од конвенционалниот двостепен компресор без масло. Ова овозможува лесна инсталација на најмал можен простор – повеќе од придобивка каде што просторот е ограничен – тоа е заштеда на трошоците за недвижности.

Ultima™ – вистинска зделка

inside an ultima oilfree screw compressor

Компресорите Ultima се 100% без масло и силикони и го исполнуваат ISO 8573-1 Класа нулта (2010), што ги прави идеален избор за строги апликации без масло во индустријата за храна и пијалоци, фармацевтска, електронска и автомобилска индустрија. Она што ја прави оваа серија на компресори уникатна е недостатокот на менувач. Ultima користи мотори со директен погон со ултра висока ефикасност кои го заменуваат менувачот и единечниот мотор, кои ги оптимизираат перформансите во целиот опсег на јачина на звук, бидејќи воздушните вентили можат да се возат со различни брзини во зависност од побарувачката. Ова не е возможно со еден мотор кој ги движи двата вентила заедно. Ова е местото каде Ultima е тешко да се победи.

Ultima користи интелигентен дизајн на „дигитален менувач“, кој континуирано ги следи и независно ги прилагодува брзините на секој вентилатор, обезбедувајќи максимална ефикасност и однос на притисок во секое време. Кога некој компресор со регулирана брзина ќе достигне минимална брзина, тој оди во мирување. За секој компресор, ова е потрошена енергија. Ultima користи 45% помалку енергија во мирување од конвенционалниот двостепен компресор, а компресорот од 160 kW користи само 8 kW во мирување.

Достапно е со далечинско следење на iConn. iConn е целосно нова и паметна, проактивна услуга за следење во реално време која доставува длабинско и во реално време знаење за системот до нашите корисници на компримиран воздух. Овозможува точно планирање на производството и целосна заштита на умот, генерирање увид и статистика кои ги одржуваат корисниците информирани за перформансите, истовремено истакнувајќи ги потенцијалните проблеми пред да станат проблем.

 • 100% без масло и силикон – Највисоко ниво на квалитет на воздухот
 • Највисоки нивоа на ефикасност – Ниски трошоци за работа
 • Дизајн со низок шум – Инсталација на местото на употреба
 • Енергетски ефикасни уреди во целиот опсег на проток
 • Многу ефикасно обновување на топлина – Најефикасна машина
 • Лесна инсталација – Нема потреба од канализација
 • Вграден мониторинг – Многу лесен за користење
 • Достапно со далечинско следење на iConn – поврзан со IoT

Уникатниот дизајн на погонот

Традиционалните компресори без масло се придвижуваат со единечен мотор со помош на менувач кој пак ги придвижува и вентилите со низок и висок притисок. Менувачите бараат масло и создаваат триење што е еднакво на загуба на енергија. Ultima користи мотори со ултра висока ефикасност кои го заменуваат менувачот и единечниот мотор кои ги оптимизираат перформансите во целосниот опсег на јачина на звукот, бидејќи вентилите можат да се возат со различни брзини во зависност од побарувачката. Ова не е возможно со еден мотор кој ги движи двата вентила заедно. Ова е местото каде Ultima е тешко да се победи.

Дизајнот Ultima користи интелигентен дизајн на „дигитален менувач“ кој континуирано ги следи и независно ги прилагодува брзините на секој вентилатор, обезбедувајќи максимална ефикасност и однос на притисок во секое време.

performance graph for ultima compressors

Кога некој компресор со регулирана брзина ќе достигне минимална брзина, тој оди во мирување. За секој компресор, ова е потрошена енергија. Ultima користи 45% помалку енергија во мирување од конвенционалниот двостепен компресор, а компресорот од 160 kW користи само 8 kW во мирување.

Возење на совршено решение за компримиран воздух

Delcos XXL со својот екран на допир во боја од 8 инчи со висока резолуција, е исклучително лесен за користење и самообјаснувачки. Сите функции се јасно структурирани во пет главни менија и се интуитивно визуелни. Повеќејазичниот контролен систем Delcos XXL обезбедува сигурна работа и ја штити вашата инвестиција со постојано следење на оперативните параметри, неопходни за намалување на вашите оперативни трошоци.

iConn Industry 4.0 решение

Ultima, преку контролерот, е подготвен за iConn. iConn е целосно нова и паметна, проактивна услуга за следење во реално време која доставува длабинско и во реално време знаење за системот до нашите корисници на компримиран воздух. Овозможува точно планирање на производството и целосна заштита на умот, генерирање увид и статистика кои ги одржуваат корисниците информирани за перформансите, истовремено истакнувајќи ги потенцијалните проблеми.

Ultima Technical Data